Publisert 4. februar 2000

Det blåser godt i Tyskland for tida, og nå får forbrukerne rabatt på strømregninga for å bruke opp den overflødige kraften.

To ganger i løpet av 2010 har landets 21.000 vindturbiner generert så mye kraft at forbrukerene har fått reduserte strømregninger vis de bruker overskuddskraften, det skriver Bloomberg.

Den økende bruken av vindkraft har sakte men sikkert begynt å bety reduserte strømregninger for forbrukerne. Daglig ledere på kraftverkene har til og med beordret stans av enkelt vindmøller for å hindre at det blir for mye kraft på nettet. Inntjeningen for operatørene går dermed ned.

– Vi ser at vindenergi senker prisene på kraft, dette er flott for forbrukerne. Vi som produsenter må erkjenne at dette betyr at vi må opererer den eksisterende fabrikken færre timer i året, dette har selvfølgelig en effekt på investorene, sier Christian Kjær som er leder for European Wind Energy Association (EWEA).

Tyskland har doblet vindkraftkapasiteten sin siden 2002. I dag produserer vindturbiner 7,5 prosent av nasjonens elektrisitet. I forhold til EUs 4,8 prosent og USAs en prosent er dette ganske betydelig.

– Vind spiller en viktig rolle når det gjelder spot pris usikkerhet, fordi det er veldig vanskelig å forutse når det kommer mer strøm på nettet, forteller analytikeren Ruxandra Haradau-Doeser til Bloomberg.

Etter innføringen av vindenergi i stor skala i Tyskland, har de summen brukt på strøm i landet sunket med fem milliarder euro i løpet av noen år. Dette tilsvarer omkring 39 milliarder norske kroner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger