Får bore Atlantis

Publisert 19. juni 2014

«Transocean Spitsbergen» skal til Atlantis når den er ferdig på Apollo., Atlantis -prospektet ligger i samme lisens som Apollo, PL 615 , i Hoop-området i Barentshavet. Tidligst borestart er satt til medio juni 2014 for 7325/1-1 Atlantis. Men da Apollo ble spuddet 1. juni med en varighet på 31 døgn, er det mer sannsynlig med spud i månedsskiftet eller tidlig i juli. Operatør Statoil har nå fått Oljedirektoratets tillatelse til å bore brønnen.

Atlantis ligger på et havdyp på 446 meter rundt 300 km nord for Knivskjelodden i Nordkapp kommune, og 187 km sørøst for Bjørnøya.

Primært formål med letebrønnen er å påvise hydrokarboner i Kobbeformasjonen, som er av trias alder. Kobbe er prognosert på 1.842 meter TVD RT ± 70m. Reservoartrykket estimeres til å ligge rundt 201 Bar, og reservoartemperaturen ca. 57°C.

Et sekundært formål er å undersøke potensial for hydrokarboner i sander i Klappmyss- og Snadd-formasjonene, også disse er av trias alder.

TD for brønnen er satt til 2.799 meter, og operasjonen er estimert til en varighet på 44 døgn inkludert permanent plugging. Det vil ikke bli gjennomført brønntesting.

Statoil er operatør i PL 615 med 35 prosent eierandel, med ConocoPhillips (25 prosent), OMV (20 prosent) og Petoro (20 prosent) som partnere.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger