Får bore Atlas

Publisert 5. november 2014

RWE Dea har også fått ODs tillatelse til å bore letebrønn 35/9-12 i Nordsjøen.

RWE Dea fikk i midten av juli Petroleumstilsynets (Ptils) tillatelse til å bore en ny letebrønn i samme lisens som Titan -brønnene, PL 420 , i høst. Nå har operatøren også fått Oljedirektoratets (ODs) velsignelse.

Letebrønnen 35/9-12 S Atlas ligger på 358 meters havdyp i nordsjølisensen PL 420, ca. 45 km fra land og 11.5 km sør/sør-øst for Titan Appraisal .

Atlas spuddes med Ocean Rig–semien «Leiv Eiriksson» når riggen kommer fra Totals Garantiana II -funn. Operasjonen er estimert til 65 dager ved tørt hull. Ved funn av hydrokarboner forlenges operasjonene til 109 dager, da dette medfører at brønnen blir testet.

Formålet med boringen er å fastslå hydrokarbon-potensialet i Atlas-prospektet, og forventede hydrokarboner er olje av Titan-kvalitet. Operatøren vil starte med å bore et pilothull og sjekke for grunn gass, deretter vil hovedbrønnen bores som en S-form med styring i 17 1/2” og 12 1/4 ” -seksjonene og ellers vertikale seksjoner. Det skal bores 30 meter inn i Rannoch formasjonen på et forventet totalt vertikalt dyp av 3.407 meter, (3.508 meter TD). Forventet maksimum bunnhullstemperatur er opptil 122°C og maks brønnhodetrykk er stipulert til 258 bar.

RWE Dea er operatør i PL420 med 30 prosent eierandel, og partnere i lisensen er Statoil (40 prosent) og Idemitsu 30 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger