Får bore Jordbær Sørøst

Publisert 8. mai 2013
BG Norge har fått Ptils tillatelse til å bore letebrønn 34/3-4 S i Jordbær Sørøst.

, Letebrønnen 34/3-4 S , som skal bores i juni, ligger på 410 meters havdyp i PL 373 S i den nordlige delen av Tampen-området, omkring 120 kilometer vest for Florø.

Operatøren har hyret inn semien «Transocean Searcher» til jobben, men siden riggen er den samme som skal benyttes på operatørens Knarr-brønner, er det foreløpig ikke bestemt hvilket av prospektene som skal bores først. Levering av subseautstyr og subseainstallering vil være avgjørende for rekkefølgen på aktivitetene.

Brønnen skal bores til en total dybde på 4.352 meter, målt fra boredekk, under et program på opptil 171 dager. Da er det satt av 79 dager til hovedsteget, 63 dager til testing og 29 dager til kjernetaking.

Hensikten med brønnen er å undersøke hydrokarbonpotensialet i den såkalte Cook formasjonen i Jordbær Sørøst -strukturen. Det forventes at Cook formasjonen inneholder lett olje med samme karakteristikk som oljen i Jordbær Central – og Jordbær Vest -funnene. Denne antakelsen er ytterligere basert på funnet i 34/5-1 S Blåbær , og analyser av regionen. Brønnen vil deretter bli permanent plugget og forlatt.

Partnere i PL 373 S er BG Norge (operatør – 45 prosent andel), Idemitsu (25 prosent), Wintershall (20 prosent) og RWE Dea (10 prosent).

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger