Publisert 4. februar 2000

Statoil har fått Petroleumstilsynets (Ptils) samtykke til bemannede undervannsoperasjoner for perioden 1. januar til 31. desember 2012.

Statoil har valgt å ta ut ytterligere to års opsjon på den eksisterende kontrakten for dykkertjenester med Technip Norge AS. I henhold til en samarbeidsavtale vil også ExxonMobil og Gassco kunne være brukere av denne kontrakten.

De bemannede undervannsoperasjonene skal gjennomføres fra DSV Skandi Arctic som primærfartøy og DSV Wellservicer som sekundærfartøy, samt lettdykkebåten LDC Technip Sea Hunter.

180 meter
Samtykket gjelder for bemannede undervannsoperasjoner ned til et vanndyp på 180 meter og omfatter definerte og udefinerte drifts- og prosjektoppgaver, samt reparasjonsberedskap.

De definerte oppgavene gjelder arbeid som Statoil skal utføre på Glitne våren 2012. Det gjelder oppkobling av undervannsbrønner til FPSO Petrojarl 1. Vanndybden på stedet er 110 meter, og arbeidet antas å vare i fem døgn.

Gassco har ikke identifisert behov for egne planlagte bemannede undervannsarbeider under dette samtykket, men kan få behov for reparasjonsarbeider på rørledninger som selskapet har eierskap til.

Samtykket gjelder også for udefinerte drifts- og prosjektoppgaver som det kan blir behov for i perioden relatert til selskapenes utvinningstillatelser samt rørledningssystemer. Dette inkluderer også rørledninger på utenlandsk sokkel som dekkes av norsk jurisdiksjon.

Videre omfatter samtykket eventuelle overflateforsynte dykkeoperasjoner som det måtte bli behov for i perioden.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger