Publisert 4. februar 2000

Skeie Drilling sliter med å få leid ut de tre riggene de har under bygging på Keppel-verftet i Singapore.

Det Kristiansands-baserte riggselskapet Skeie Drilling & Production får ikke leid ut de tre riggene de har til bygging i Singapore, det til tross for kraftige priskutt, det skriver Dagens Næringsliv.

– Dette er ekstremrigger som er bygd etter norske regler og forhold. Dermed kan de også brukes andre steder i verden enn i Nordsjøen, forteller administrerende direktør Stein Eggan i Skeie Rig Management til avisen.

Selskapet tilbød riggene for omkring tre millioner kroner dagen for halvannet år siden, men har nå nedjustert prisen til under to millioner kroner dagen. Det er i følge Dagen Næringsliv rundt en halv millioner kroner mer enn det rederiet trenger for å gå i null. Riggprosjektene er i rute, men mangelen på kontrakter gjør fremtiden usikker.

– Vi har bygd riggene på spekulasjoner, uten å ha kontrakter, men regner med at det ordner seg. Oljeselskapene har brukt finanskrisen for alt den er verdt til å presse leverandørindustrien ned i pris, men nå er jeg veldig optimistisk på at vi skal få leid ut jack-up-ene, sier Eggan.

Næringsminister Trond Giske var forrige uke på besøk på Singapore-verftet for å se Skeie riggene, og han håper riggene får jobb snart.

– Jeg kan ikke hjelpe dem med å få leid ut riggene, men vi har stimulert olje- og gassindustrien til å bygge ut, og jeg håper Skeie lykkes, sier Giske.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger