Publisert 18. juni 2007

LO-sekretariatet gir partene i Valla-saken tidsbegrenset innsyn i underlagsmaterialet mot at de undertegner en taushetserklæring.

NTB

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla har bedt om innsyn i to rapporter, granskingsutvalgets korrespondanse underveis og eventuelle nedtegnelser fra høringene Fougner-utvalget hadde i LO.

Mandag avgjorde et enstemmig LO-sekretariat at både Valla og tidligere internasjonal sekretær Ingunn Yssen gis fornyet innsyn i de sakkyndiges rapport og rapporten fra Right Management, under samme begrensninger som sist. Det innebærer at de undertegner en taushetserklæring, og at de kun får lese rapporten på advokat Jan Fougners kontor.

Får ikke alt
Valla har gjennom sin advokat Harald Stabell krevd å få hele materialet utlevert. Det får hun altså ikke.

I en pressemelding fra LO heter det at sekretariatets beslutning bygger på at «de samme spilleregler og forutsetninger om anonymitet og konfidensialitet som gjaldt for utvalgets arbeid også skal gjelde i forhold til det innsynskrav som Stabell har framsatt i ettertid på vegne av Gerd-Liv Valla. Reglene lå til grunn for partenes og de intervjuedes medvirkning, og for arbeidet til Right Management og de sakkyndige.»

Anonymitet
Etter det NTB forstår veide innsigelsene fra den lokale Handel og Kontor-klubben i LO tungt for sekretariatets beslutning. HK-klubben sa nei til utlevering av dokumentene fordi de ansatte i LO fikk løfter om anonymitet da de forklarte seg for Right Management.

– På grunn av sakens karakter, må personvernet til de av LOs ansatte som har deltatt i prosessen og til øvrige medvirkende ivaretas, skriver LO i pressemeldingen.

Advokatfirmaet Wiersholm, arbeidsplassen til granskingsutvalgets leder Jan Fougner, er anmodet om å legge til rette for innsynet.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger