Publisert 4. februar 2000

Det norske får kjeft av eier DNO International for å ha fokusert for mye på Frøy-utbyggingen og for lite på å gjøre selskapet til det nest største på norsk sokkel.

Etter initiativ fra eier DNO har det blitt kalt inn til ekstraordinær generalforsamling i Det norske for å velge nytt styre. årsaken til dette er at DNO ikke er fornøyd med hvordan Det norske har agert etter sammenslåingen av Pertra og DNOs norske virksomhet i 2007. Nå langer DNO ut mot Det norske i en fersk børsmelding.

– Hovedmålet med fusjonen i november 2007 var å skape det nest største selskapet innenfor leting og produksjon på norsk kontinentalsokkel. Etter vår mening har Det norske ikke oppnådd dette. I stedet har selskapets ledelse fokusert på gjenåpningen av det marginale Frøyfeltet. Dette har vært et kostbart prosjekt, og det har lagt bånd på utviklingen av andre vekstmuligheter med større verdipotensial, skriver DNO i en børsmelding.

Selskapet fortsetter med en oppfordring til Det norske-sjef Erik Haugane om å bruke pengene selskapet har tjent på salget av sine Goliat- og Yme-andeler til å investere i andre lisenser eller kjøpe opp andre selskaper.

– Slik vi ser det, har Det norskes strategiske fokus siden sammenslåingen bidratt til å erodere verdien for aksjonærene og svekke investorenes tillit til både ledelsen og styret i selskapet, fortsetter DNO.

DNO langer også ut mot styreleder Kaare M. Gisvold, som ifølge DNO har sendt et brev til Det norskes aksjonærer og spekulert i hva som er årsaken til generalforsamlingen.

– DNO anser styreformannens brev som upassende, og avviser på det sterkeste hans spekulasjoner. Som styreformann skal Gisvold representere interessene til alle aksjonærene, skriver DNO.

Dette er ikke første gang det har vært bråk om Frøy.Rett før jul var det mye usikkerhet rundt prosjektet , og tidligere i år ble det kjent at prosjektet er blitt utsatt .

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger