Får kritikk for ”Pløyboy” -beskrivelse

Publisert 3. april 2013

VG-redaktør Elisabeth Skarsbø Moen får kritikk fra redaktørkolleger for å ha skrevet om et nachspiel hun deltok på sammen med olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp).

I sin uautoriserte biografi om Borten Moe, ”Portrett av en pløyboy,” innleder hun med pikante skildringer fra et angivelig nachspiel sammen med Borten Moe og hans tidligere politiske rådgiver Ivar Vigdenes. I NRKs debattprogram ”Aktuelt,” sa Skarsbø Moen tirsdag at hun syntes nachspielbeskrivelsene var viktige for å vise det hun mener er svært dårlig dømmekraft av en sittende statsråd. I så fall er han ikke den eneste med manglende dømmekraft, mener pressekolleger:

I følge Harald Stanghelle, Aftenpostens politiske redaktør og styreleder i Norsk Redaktørforening, har Skarsbø Moen gått over streken, og beskrivelsen av nachspielet er ”pirrende, spekulativt og moralistisk.”

– I en avis ville dette utelukkende vært spekulativt, men vi har nå sett flere eksempler på at ting som ville blitt felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU), har kommet på trykk i bokform, fordi det kommer i en bredere sammenheng, sier Stanghelle til NTB.

Heller ikke NRKs politiske kommentator Trine Eilertsen eller Nationens politiske redaktør Pernille Huseby støtter publiseringen av nachspielhistorien. Sistnevnte mener det er unødvendig at offentligheten får vite om episoden, og sier hun tror den vil gjøre at Sp slår ring om Borten Moe.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger