Får selv bestemme om omlasting er trygt

Publisert 11. juli 2014

Det kan likevel bli omlasting av olje i Bøkfjorden/Korsfjorden i Øst-Finnmark vinterstid.,Norterminal får ansvaret for å vurdere hvorvidt is i Bøkfjorden/Korsfjorden gjør det forsvarlig å gjennomføre omlastingsoperasjoner. Dette ble klart etter at Klima- og miljødepartementet har i dag tatt til følge en begjæring fra Norterminal om omgjøring av et av vilkårene i tillatelsen til omlasting av petroleumsprodukter i fjorden. Endringen innebærer at Norterminal får ansvaret for å vurdere hvorvidt is i fjorden gjør det forsvarlig å gjennomføre omlastingsoperasjoner, melder Klima- og Miljødepartementet.

– Jeg mener departementet med dette har funnet en god balanse mellom miljøhensyn og forutsetningen om at Norterminals omlastingsaktivitet skal kunne drives som en helårig virksomhet. Jeg vil understreke at det fortsatt vil gjelde strenge miljøvilkår for virksomheten, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft.

Selskapet hadde også ønsket å få omgjort et vilkår om at beredskapsplikten omfatter inn-og utseilingen til selve omlastingsstedet. Departementet har sitt svarbrev presisert innholdet i hva dette vilkåret i praksis vil omfatte og har konkludert med at det ikke kan anses å være urimelig tyngende. Departementet har derfor ikke omgjort dette vilkåret.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger