Publisert 5. mars 2006

Uønskede ansatte får en glitrende attest mot at de sier opp jobben frivillig. Dermed blir nye arbeidsgivere lurt trill rundt.

NTB

Når en ansatt har rusproblemer eller har begått underslag, velger noen arbeidsgivere å unngå å lage en sak ut av det. I stedet får de arbeidstakeren til å si opp frivillig, med en knallgod attest i hånden, skriver Dagsavisen.

Helsedirektør Lars E. Hanssen mener dette er et problem både i næringslivet og staten, og han kjenner spesielt til det fra helsesektoren.
– Ledelsen kan se dette som en enkel løsning i stedet for å ta fatt i problemet på skikkelig vis. De sender problemet videre til andre.
Helsedirektøren har selv fått falske skryteattester i fanget fra søkere på jobber i Helsetilsynet.
– Det var ikke samsvar mellom det som sto i attesten og det som var virkeligheten da de begynte å jobbe her. Dette har jeg opplevd flere ganger.

Selv så alvorlige handlinger som underslag lar enkelte arbeidsgivere være å si ifra om, ifølge Næringslivets sikkerhetsråd. De strålende jukseattestene finnes i de aller fleste bransjer, mener Sikkerhetsrådets direktør, Kim Ellertsen.
– Dette skaper usikkerhet i arbeidsmarkedet, og de som har en god attest, kan bli mistenkeliggjort. Vi ser ikke med blide øyne på at kriminelle handlinger ikke blir meldt til politiet, sier Ellertsen til Dagsavisen.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger