Publisert 4. februar 2000

Tirsdag møtte Industri Energi og SAFE arbeidsgivermotparten Norsk olje og gass i Rikslønnsnemda for hovedforhandlinger etter at sommerens konflikt på sokkelen ble stanset av tvungen lønnsnemd.

Nemdas kjennelse vil være klart i dag. Det skriver Industri Energi på sine hjemmesider.

En løsning på pensjonspørsmålet var arbeidstakerne på sokkelens viktigste krav i årets lønnsoppgjør noe Norsk Olje og Gass (tidligere Oljeindustriens landsforening), ikke kunne innfri. Dette førte til en 16 dager lang streik som ble avsluttet med at regjeringen gikk inn med tvungen lønnsnemd.

– Industri Energi og Safe krever ikke at pensjonsordningen tariffestes, men en løsning på pensjonsspørsmålet hvor finansieringen av tillegget til 62-åringer isteden kan hentes fra et eksisterende fond som eies av fagorganisasjonene i felleskap på avtaleområdet, sier forbundsleder Leif Sande.

Påstand
Industri Energi og Safe sin påstand til nemda er i fem deler, hvor det er enighet mellom partene på de to første punktene. Det gjelder de fremforhandlede endringene innen boring som gjennomføres for de andre avtalene, og tilbud om stillingsopprykk for renholdsleder gjennomføres i tråd med sist fremsatte tilbud 8. juli 2012.??De resterende tre avises av Norsk olje og gass:

Riksmeklerens forslag til seniorpolitikk som partene var enige om under meklingen 7. Juli 2012 tas inn de nye overenskomstene.

Innbetalingene til OSO-ordningen for tap av helsesertifikat for operatør, boring og forpleining kan benyttes til utbetalinger av ytelser for dem som av forskjellige grunner har behov for og ønsker om å gå av i perioden mellom fylte 62 og 65/67 år.

Lærlinger som fortsetter som midlertidig/ vikar eller som fast ansatt etter endt læretid og bestått eksamen, godskrives hele læretiden som bedrifts- og lønnsansiennitet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger