Publisert 4. februar 2000

Faroe Petroleum har kjøpt seg inn i det britiske feltet Blane, som produseres inn mot norske Ula. 18 prosents andelen i feltet har selskapet kjøpt fra Eni.

BLANE: Er knyttet til Ula (bildet). (Foto: BP)

Det er de to Eni-selskapene Eni UK og Eni ULX som selger sine andeler i feltet. Faroe legger 546 millioner kroner (60 millioner pund) på bordet for andelen i feltet som er en subse-utbygging knyttet til BPs Ula-felt på norsk sokkel.

I tillegg får Eni-selskapene 20 prosent andel i tre letelisenser Faroe Petroleum har i Atlantic Margin-området. To av disse ligger på færøysk sokkel, mens den tredje ligger på britisk sokkel.

Blane produserer 11.964 millioner oljeekvivalenter per dag, og Faroes andel av dette gjør at selskapets totale produksjon havner på over 3.000 fat per dag.

– Faroe Petroleum ser også et oppsidepotensial i de eksisterende reservene, gjennom en kombinasjon av bedre produksjon enn forventet i eksisterende brønner og boring av flere brønner, skriver selskapet i en pressemelding.

Talisman er operatør på feltet med en andel på 43 prosent, mens Roc Oil har 12,5 prosent, Nippon Oil har 14 prosent, Dana Petroleum har 12,5 prosent, og Faroe altså har 18 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger