Publisert 23. mai 2018

Nye seismiske data har gitt positive resultater for tolkningen av Brasse, og Faroe Petroleum sammen med partner Point Resources, har nå sluttet en rigg fra Transocean Arctic for boring av en ny letebrønn øst for Brasse-feltet.

Brasse-feltet befinner seg like sør for Brage-feltet og sørøst for Oseberg-feltet. Ved utgangen av 2017 ble for-undersøkelsesfasen av Brasse-feltet fullført hvor det ble konkludert at der er flere økonomisk attraktive utviklingsløsninger og eksportruter.

– Hvis vi lykkes med Brasse-øst brønnen, så kan den gi en betydelig økning i reservene, og dermed øke verdien på prosjektet som allerede er et attraktivt utbyggingprosjekt, sier Helge Hammer, sjef for Faroe Petroleum i Norge.

Han forteller at aktiviteten tar seg godt opp nå og Faroe Petroleum planlegger å bore seks lete- eller avgrensningsbrønner dette året.

– Vi har allerede gjort et spennende funn på Iris-Hades tidligere i år, vi venter på de endelige resultatene fra Fogelberg-feltet, og samtidig forbereder vi oppstart av boringen av Rungne-letebrønnen, hvor vi er operatør og hvor vi forventer å påbegynne boring på sensommeren.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger