Publisert 4. februar 2000

Faroe Petroleum Norge har blitt prekvalifisert som operatør på norsk sokkel. Moderselskap Faroe Petroleum ble dannet i 1997 etablerte og hovedkontor i Aberdeen i 2002.

Faroe Petroleum Norge, som ble prekvalifisert som rettighetshaver på norsk sokkel i mars 2006, ble prekvalifisert som operatør av Olje- og energidepartementet mandag 25. januar.

Til tross for at selskapet fortsatt har en stor aksjonærbase på Færøyene, hvor selskapet ble registrert i 1998, ble selskapet britisk i 2002. I en pressemelding skriver departementet at selskapet er et olje- og gasselskap med fokus på leting i Atlanterhavsryggen, Nordsjøen og Norskehavet.

Faroe Petroleum Norge har hovedkontor i Stavanger, og har ifølge egne nettsider andeler i 19 lisenser på norsk sokkel – fordelt på Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

Inkludert i de 19 lisensandelene er en lisensandel Faroe Petroleum Norge fikk tildent i TFO 2009. Dette var en andel på 30 prosent i PL 477 B i Norskehavet, døpt Zappa. Centrica Resources (Norge) er operatør med en eierandel på 40 prosent. Med seg på lisenslaget har de to selskapene Petro-Canada Norge, som også eier 30 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger