Publisert 4. februar 2000

Farstad Shipping er kåret til vinneren av Heyerdahl-prisen 2009 på bakgrunn av selskapets arbeid med å forbedre den miljøvennlige standard i skipsindustrien.

De innovative tekniske løsningene implementert i selskapets nybygg, er juryens hovedargumenter for prisen. Farstad Shipping har i løpet av de siste årene investert tungt i miljøvennlige løsninger for nye skip. Det legges spesielt vekt på de to fartøyene «Far Samson» og plattform forsyningsfartøyet «Far Serenade», begge levert til Farstad i mars 2009.

– Farstad Shipping arbeider ved en helhetlig, innovativ og proaktiv miljøstandard, og tar miljøansvaret svært seriøst, sier administrerende direktør for Norges Rederiforbund Sturla Henriksen, og legger til at vinneren har undergått store endringer som forbedre miljøbeskyttelsen.

– Vi er beæret over å bli offentlig anerkjent for vårt arbeid med å redusere miljøutslipp, sier Karl-Johan Bakken, administrerende direktør i Farstad Shipping ASA.

– Denne prisen vil garantert oppfordre oss til å undergå flere tiltak og nå flere miljøtiltak i framtiden, fortsetter Bakken.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger