Farstad tjente mindre

Publisert 19. mai 2010

Farstad Shipping endte opp med et driftsresultat på rundt 173 millioner kroner etter årets første kvartal. I fjor var driftsresultatet nesten 293 millioner kroner.

Av Elisabeth Fiveland

Resultat etter skatt havnet på cirka 60 millioner kroner, mot 298 millioner i fjor. Dårligere inntjening skyldes i liten grad driftsinntektene som endte på om lag 730 millioner kroner fra januar og ut mars i år. I samme periode i fjor, lå driftsinntektene på 746 millioner kroner.

– Markedet har i kvartalet vært preget av for mye ledig tonnasje. Dette har medført at inntjeningen i spotmarkedet i Nordsjøen har vært lavere enn skipenes driftskostnader. Periodekontrakter inngås på stadig lavere nivå, heter det i kvartalsrapporten.

Styret tror likevel på stigende aktivitet offshore, men styret påpeker at ratenivået vil bli negativt påvirket av det høye antallet nybygg som har blitt levert og er i bestilling.

Farstad Shipping har 57 skip i sin flåte hvorav 32 er ankerhåndtering, 23 er supply og to er subsea-fartøy. Rederiet har foreløpig ingen nye skip i bestilling, men i januar overtok rederiet «Far Shogun» fra STX Norway Offshore i Langsten. Også i slutten av mars overtok Farstad «Far Saracen» fra samme verft. Begge skipene går i spotmarkedet i Nordsjøen.

Samtidig har offshorerederiet klart å skaffe befraktningsavtaler på en rekke fartøy. Flere av disse har oppstart i mars og april.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger