Publisert 4. februar 2000

Farstad varsler om streikLønnsforhandlingene mellom Farstad Shipping og matroser og cateringpersonell i Australia har butt sammen, og selskapet varsler nå at det kan bli streik som kan ramme 17 av selskapets skip.

Farstad Shipping har totalt 20 skip på australsk sokkel.

Streiken er i regi av Maritime Union of Australia. Selskapet har forhandlet med fagforeningen om en ny tre års avtale, men fagforeningen har ifølge Farstad Shipping nå brutt forhandlingene og gått ut i streik.

– Dette har fagforeningen gjord i stedet for å gå med på forslag fra Farstad Shipping om frivillig megling eller voldgift, skriver selskapet i en pressemelding.

Streiken skal finne sted 17. og 18. november, og kan ramme opptil 17 av selskapets skip, avhengig av sikkerhetsmessige hensyn. Ifølge selskapet vil denne streiken maksimalt påføre selskapet tapte inntekter på mellom tre og fire millioner kroner per dag.

– Streikens første fase vil vare i 48 timer, men fagforeningen kan senere velge å trekke Farstad Shipping med i en ny streik som ledd i en mer omfattende streik, melder selskapet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger