Publisert 4. februar 2000

I høst lanserte bedriften Nyweb et nytt software kalt Keystone. Softwaren er skreddersydd for å hjelpe selskaper som leier ut utstyr til oljebransjen holde kontroll på ustyret på en sikker og enkel måte.

Så BEHOVET: Leif Måsvær i Nyweb mener behovet
for en nettbasert løsning for utleiebedrifter er
stort. (foto:NYWEB)

Regneark, e-post og andre manuelle skriveprogrammer er i dag de vanligste måtene å holde kontroll på utleieutstyr blant leverandørselskapene. Dette har ført til store problemer når selskapene vokser, da flere personer vil ha tilgang til regnearket som viser hvor utstyret er, når det kommer tilbake, hvilke deler som skal vedlikeholdes og hvor mye penger man tjener på utstyret.

– Etter å ha snakket med personer i industrien har vi innsett at dette er en kollektiv problemstilling. Mange vet ikke en gang hvor ustyret er, og har ikke oversikt. Det krever både tid og ressurser å få oversikt og data ut av disse regnearkene, og desto mer firmaet vokser, desto mer risiko og problem blir det når flere mennesker skal ha tilgang til informasjonen, forklarer salgsdirektør i Nyweb, Leif Måsvær, til Oilinfo.

Nettbasert
Keystone er nettbasert, og gir sikker tilgang til all informasjon om utleie av ustyr til alle i bedriften. Måsvær er overrasket over måten bedrifter har håndtert viktig informasjon, som ofte er lagret lokalt på pc-en til de ansatte.

– Spesielt for selskaper med regionskontorer er det viktig å vite om utviklingen av disse avdelingene. Men hva skjer dersom personer slutter i selskaper, og tar med seg pc-en? Firmaet mister alt som er lagret, og informasjonen er på ville veier. Med en nettbasert løsning er alt samlet samme sted, og lagret trygt på server. Man fjerner en stor risiko som selskapene utsetter seg for. Jeg er overrasket over at oljeselskapene ikke har dratt dette fram tidligere, siden de er svært opptatt av helse, miljø og sikkerhet. Men her har de ikke kontroll, påpeker Måsvær, og mener dette skyldes mangel på riktig software.

Behovsstyrt
Systemet ble lansert i høst, som et samarbeid med agenturselskapet QSST. Nyweb ønsker nå å komme seg ut i markedet blant oljeselskaper og serviceselskaper, etter å ha sett behovet for det nettbaserte systemet.

– Nå gleder vi oss til å se systemet bli tatt i bruk. Keystone er så konkret behovsstyrt, og vi vet at ingen bedrifter har lyst på mer software. Her er det noe som kan forenkle jobben og samtidig er enkelt å bruke, sier Måsvær.

GIR OVERSIKT:Keystone gir full informasjon om utstyret som er leid ut. En rapporteringsdel gir også
oversikt over inntjening og vekstpotensiale.

Full oversikt
– Hvor stor inntjening kan bedrifter ha ved å bytte ut regnearket med Keystone?

– Her kan du se på rapporteringsdelen av systemet, som gir en oversikt over inntjening fra utstyret per måned, år og kunde. Dette danner grunnlag for å ta beslutninger for videre utvikling, som for eksempel hvilket utstyr man faktisk tjener på, hvilket som bare står og samler støv og hvilke kunder som har behov for mer utstyr. Det vil være vanskelig å få ut denne type informasjon fra et regneark. I dag ser vi at manglende oversikt blir kompensert med at bedriftene har met ustyr enn de faktisk trenger. På den måten sikrer de seg mot å gå tom på lageret, forklarer Måsvær til Oilinfo.

Sprer ordet
Det er også laget en Iphone-applikasjon av programmet, slik at reisende ansatte skal kunne ha informasjonen tilgjengelig.

– Siden vi er i startfasen av lanseringen vil de første kundene bli behandlet som referansekunder. Vi har et par oljeselskaper og leverandører som er på trappene og har vist interesse, i tillegg til noen selskaper i Houston som vurderer å ta inn systemet. Det er god interesse rundt produktet, og det virker som folk fort forstår hva systemet kan gjøre for bedriften, sier Måsvær.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger