Publisert 22. mai 2006

En feil i utbyttingen førte mandag kveld til at opposisjonen fikk flertall i Stortinget for forslaget om at forhandlingene med Sverige om grønne sertifikater må gjenopptas.

NTB

Etter det NTB kjenner til var det to representanter for Høyre og en representant for Frp for mange i salen under avstemningen. Dermed vil saken bli tatt opp igjen på et senere tidspunkt.
– Det ble en kortvarig glede, men det var godt så lenge det varte, sier Ketil Solvik Olsen (Frp) til NTB.

54-54
I innstillingen fra energi- og miljøkomiteen gikk regjeringspartiene mot forslaget, men under avstemningen ble stemmetallet 54-54, og presidentens dobbeltstemme avgjorde. President denne måneden er Carl I. Hagen (Frp).

I forslaget som ble vedtatt, ber Stortinget regjeringen fremme lovforslag om «norsk tilslutning til et felles norsk/svensk marked for grønne sertifikater for elektrisitet, basert på nye fornybare energikilder med oppstart i januar 2007». Forslaget var lagt fram av Høyre, KrF, Venstre og Frp.

Utålmodighet
– I alle fall er det stor utålmodighet i Stortinget når det gjelder satsingen for fornybar energi, og en samlet opposisjon mener at grønne sertifikater er den beste løsningen, sier Solvik Olsen.
Han viser til at forslaget ble lagt inn for tre måneder siden. Han beskylder regjeringspartiene for bevisst ha trenert behandlingen av det i håp om at regjeringen skulle komme med sine forslag.

Også miljøbevegelsen venter utålmodig på regjeringens melding om fornybar energi.
– Regjeringen har lovet en slik satsing og sagt at den er rett rundt hjørnet. Nå begynner dette hjørnet å bli vel langt, sier lederen i Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken, til NTB.

Nestleder i Natur og Ungdom, Gøril Andreassen, etterlyser regjeringens satsing, og understreker at den har dratt altfor langt ut i tid.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger