Publisert 2. august 2017

Hoveddekket til Johan Sverdrup boreplattformen er nå komplett. I den anledning inviterte Aibel Thailand nylig til stolt feiring av sin største enkeltleveranse noensinne.

Med sine 10.800 tonn og omfang på størrelse med en fotballbane, er hoveddekket til Johan Sverdrup boreplattformen, også kalt MSF-modulen (Main Support Frame), den største modulen som noen gang er bygd på thailandsk jord. Den er nå klar for transport til Norge.

Det er også det største frittstående oppdraget Aibels verft i Laem Chabang noen gang har levert.

Byggearbeidet i Thailand startet i desember 2015, knappe ti måneder etter at Statoil tildelte Aibel kontrakten på byggingen av Johan Sverdrup boreplattformen. Kuttingen av det første stålet ble velsignet av buddhistiske munker, med ønske om et godt og vellykket prosjekt for Aibel og lokalsamfunnet i Thailand.

19 måneder senere kan det konstateres at prosjektet har vært en klar suksess, skriver Aibel i en pressemelding.

Det var derfor med stor stolthet verftet nylig inviterte til feiring for egne ansatte, leverandører og inviterte gjester.

Også denne gangen hadde bedriften invitert lokale munker til å velsigne prosjektet. Dagen startet ved verftets åndehus, hvor store milepæler som denne blir markert med offergaver og bønn. Deretter startet det offisielle programmet, med taler fra blant annet Aibel og Statoils prosjektdirektører og den norske ambassadøren i Thailand. Gjestene fikk også en omvisning på MSF-modulen, som nå ligger klar for transport til Norge.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger