Felles feltsenter for Njord og Snilehorn?

Publisert 21. november 2013

Njord-partnerne vurderer å erstatte Njord A med en ny plattform eller en FPSO (Floating Production, Storage and Offloading vessel) som kan bli hub for Njord-feltet, Snilehorn-funnet og andre ressurser i området.

Arbeidet med å forsterke Njord A-plattformen for å kunne gjenoppta produksjonen er som kjent underveis, og målet er å ha den tilbake i produksjon i 2. kvartal neste år. Mens dette pågår, vurderer partnerne andre alternativer på lengre sikt.

Njord-partnerne ser på flere langsiktige løsninger for feltet: Enten fortsette med den forsterkede Njord A , eller bringe den til land for ytterligere forsterkning eller utskifting av skrog. Det tredje alternativet er å bygge en helt ny Njord A –plattform, eller få på plass en FPSO, sier partner Faroe Petroleum.

Flere forutsetninger taler for en FPSO-løsning: Fremdeles finnes det betydelige olje-og gassressurser i Njord-feltet, og sammen med andre omkringliggende ressurser, er det potensial for ytterligere 20 år med produksjon, mener Faroe.

Nevnte ressurser inkluderer, utenom Njord og Hyme , utvikling av nordvestflanken av feltet, og oljefunnet Snilehorn . Det er også store potensielle ressurser i andre, nærliggende lisenser som kan knyttes inn mot et potensielt feltsenter.

Arbeidet med å identifisere en robust plan for den langsiktige utviklingen av petroleumsressursene i Njord -området er forventet å nå en konklusjon mot slutten av 2014.

Olje- og gassfeltet Njord ligger i blokk 6407/7 og 6407/10, rundt 130 km nordvest for Kristiansund og 30 km vest for Draugen- feltet. Feltet kom i produksjon 30. september 1997. Partnere er Statoil (operatør, 20 prosent eierandel), GDF Suez E&P Norge (40 prosent), E.ON E&P (30 prosent), Faroe Petroleum (7.5 prosent) og VNG Norge (2.5 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger