Publisert 18. oktober 2006

Fra Troms til Østfold har i alt tolv fylkesordførere samlet seg om et felles opprop hvor de krever nye kraftavtaler før flere hjørnesteinsbedrifter flagger ut fra distriktsnorge.

NTB

I et felles brev til Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) og Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap) uttrykker de tolv fylkesordførerne bekymring om utflaggingen av industriarbeidsplassene.

– Vi forlanger at regjeringen tar i bruk de nødvendige energi- og næringspolitiske virkemiddel for å gi den kraftintensive industrien muligheter til å inngå langsiktige og konkurransedyktige kraftavtaler, sier fylkesordfører i Vest-Agder, Thore Westermoen (KrF).

Det er et tverrpolitisk samarbeid som er etablert med representanter fra Høyre, KrF, Senterpartiet og Arbeiderpartiet. I brevet til regjeringen skriver fylkesordførerne at den kraftintensive industrien står for 40 prosent av Fastlands-Norges eksportinntekter.

Videre fremhever de at nærmere 30.000 personer er sysselsatte i den kraftkrevende industrien og mange av bedriftene er betydningsfulle hjørnesteinsbedrifter i sine lokalsamfunn langs Norges kyst.

– Fylkene har til sammen 100 representanter på Stortinget. Vi forventer at våre stortingsrepresentanter ikke glemmer hvor de kommer fra, og støtter oss i denne viktige saken, sier Westermoen.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger