Publisert 4. februar 2000

– Ingen kystområder skal ligge urørt, mener LOs største industriforbund, Fellesforbundet.

Med et nødskrik klarte Sosialistisk Venstreparti (SV) og Senterpartiet (Sp) å presse gjennom en intern, rødgrønn hestehandel som forhindret at Lofoten og Vesterålen (LoVe) ble åpnet for oljeboring i fjor. Nå vil Fellesforbundet ha omkamp, melder Klassekampen/NTB.

Ifølge avisen foreslår Fellesforbundet for LO-kongressen at LO skal presse på for at «Nordland VI åpnes for letevirksomhet høsten 2013, og at det foreligger en konsekvensutredning for petroleumsaktivitet i Nordland VII og Troms II i løpet av 2014».

– Intet område langs kysten skal være varig vernet. Vi skal utvinne ressursene i takt med kunnskap, teknologi og kompetanse, sier Fellesforbundets leder og medlem i Arbeiderpartiets sentralstyre, Arve Bakke til Klassekampen.

– Vi driver allerede oljevirksomhet både nord for og sør for disse områdene. Vi ser ingen grunn til å stoppe akkurat der, sier Bakke, som mener virksomheten skal gjennomføres på en bærekraftig måte som ivaretar hensyn til miljø og natur.

Utspillet mottas med skepsis hos Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken:

– Ikke bare går de inn for åpning av noen av de mest sårbare områdene langs kysten, midt i fødestuen til torskebestanden. De vil i tillegg gjøre det i ekspresstogfart. Det er helt uansvarlig, sier Haltbrekken til avisen, og varsler opptrapping i arbeidet mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger