Publisert 4. februar 2000

Revus Energy ASA har formelt gjennomført salget av 10 prosents eierskap i blant annet Yme-prosjektet til Lotos E & P Norge.

Salgssummen er på USD 52,5 millioner (NOK 289,2 millioner) for produksjonslisensene 316, 316B, 316CS og 316 DS. Revus vil sitte tilbake med en profitt på omtrent 200 millioner kroner etter skatt.

Etter salget sitter Revus igjen med 10 prosent interesse i Ymefeltet. Som en konsekvens av salget vil Revus ha en reduksjon i capex på 400 millioner kroner.

Ymefeltet er et teknisk og kommersielt krevende felt å utvikle, og utvinningsraten ved det forlatte feltet var relativ lav på 15 prosent. Det er estimert et potensial på over 44 MSm3 olje i de ulike Yme segmentene. Yme-partnerne bestemte seg for å reutvikle feltet, og i 2007 ble planen for utvikling og operasjon godkjent av Oljedepartementet. Utviklingskonseptet inkluderer en jackup-plattform med tørre brønntrær over Gammastrukturen. Beta blir utviklet med subseabrønner knyttet tilbake til jackup-plattformen. Videre leteboring nær Ymefeltet er planlagt for 2009. Produksjonsstart for Yme er satt til 1. Juli 2009.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger