Publisert 4. februar 2000

Etter et langt boreoppdrag er «Bredford Dolphin» ferdig med boringen på Jordbær-prospektet. Avgrensningsbrønnen 34/3-1 A har påvist olje-vann-kontakt.

Det ble tidligere i år gjort funn i 34/3-1 S, og med bakgrunn i funnene i avgrensingsbrønnen anslår Oljedirektoratet at størrelsen på funnet er mellom 75 millioner og 110 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

JORBæR: Ligger 45 kilometer nordøst for Snorre.
(Ill.: OD)

– I tillegg til det store volumpotensialet, er reservoaregenskapene veldig positive. Det betyr at vi kan regne med høye produksjonsrater ved en eventuell utbygging. Nordsjøen er et modent område, og kombinasjonen med høye volumer og slike reservoaregenskaper har vært sjeldent å finne de siste 15 årene, sier administrerende direktør i Revus, Harald Vabø.

Revus, som har en andel på 20 prosent i lisensen, skriver i en pressemelding at de også ser potensiale i de nærliggende prospektene Blåbær, Plomme og Jordbær øst.

Avgrensingsbrønnen ble boret til et vertikalt dyp på 3974 meter under havflaten og ligger i PL 373 S. Brønnen blir nå plugget og forlatt, og «Bredford Dolphin» skal videre til utvinningstilatelse 338 for å bore en avgrensing på Luno-funnet.

BG Norge er operatør med en andel på 45 prosent. Idemitsu har en andel på 25 prosent, Revus har 20 prosent mens RWE Dea har 10 prosent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger