Publisert 4. februar 2000

«COSL Pioneer» er ferdig fra verftet og er nå overlevert til eier. Nå gjenstår installering av utstyr før riggen forlater Kina, men om den skal rett til Norge er fremdeles usikkert.

KOMFORTABLE: Jørgen Arnesen i COSL er
komfortabel med at den nye riggen får jobb.
Foto: INGER JOHANNE STENBERG

– Vi har nå hatt navnesermoni, og nå er planen videre å installere en utstyr før riggen forlater verftet 1. januar, sier administrerende direktør i COSL Drilling Europe, Jørgen Arnesen, på telefon fra Kina.

Yantai Raffles-verftet nordøst i Kina leverte denne uken COSLs nyeste stolthet «COSL Pioneer» til riggselskapet. Riggen har dynamisk posisjonering, 20 års designet levetid og har plass til 120 mennesker. Prosjektleder for riggen i COSL og direktør Arnesen er nå på plass i Kina for å overvære overleveringen av riggen som er ment for norsk farvann.

Les også: Satser alt på midwater-arbeidshester

– Riggen skal til Norge, men om den skal rett dit vet vi ikke. Vi er komfortable med at den får jobb, men vi har ikke noe konkret på plass.

– Er det Statoil, BG og Lundin som er interesserte?

– Vi snakker med ulike potensielle kunder, men vi kan ikke si noe om hvem de er. Vi håper å få kontrakt på riggen før jul.

Statoil på sin side vil ikke bekrefte om de er interesserte i riggen.

– Vi har registrert at riggen er levert til sin eier. Når det gjelder Statoils fremtidige rigganskaffelser og boreprogram kan vi bare si at vår totale riggportefølje vurderes kontinuerlig og vi foretar rigganskaffelser som til enhver tid er i tråd med de behov vi har, forteller kommunikasjonsleder i Statoil, Inger Lise Aarrestad Rettedal.

Les også: COSL lider valgets kvaler

«COSL Pioneer» er den første av totalt tre nybygg fra COSL, og den skulle opprinnelig brukes til produksjonsboring på Skarv for BP, men på grunn av utsettelser skal Transoceans «Polar Pioneer» brukes i stedet. Denne riggen er blant de mest erfarne med tanke på Barentshavet, og her skal den blant annet bore letebrønner det neste halvåret for både Eni, Statoil og Lundin. De to andre nybyggene fra COSL skal begge på åtteårskontrakter med Statoil, og blir i alle fall i den første tiden mest å se på Troll-feltet hvor det skal bores over 100 brønner for å øke utvinningsgraden.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger