Publisert 30. januar 2008

Statkraft og regjeringen i Republika Srpska i Bosnia-Hercegovina har undertegnet en avtale om et omfattende samarbeid i energisektoren. Det første de skal gjøre er å utvikle og bygge fire vannkraftverk i nedre del av elven Vrbas, med en forventet årlig produksjon på 450 GWh.

Det melder Statkraft i dag.

Samarbeidsavtalen ble undertegnet av konsernsjef Bård Mikkelsen i Statkraft og statsminister Milorad Dodik i Republika Srpska i Bosnia-Hercegovina tirsdag.

Avtalen gjelder utbygging av fire vannkraftverk i nedre del av elven Vrbas. Prosjektene har en forventet installert effekt på rundt 75 MW og en årlig produksjonskapasitet på 450 GWh. Det er antatt at en utbygging vil kreve en investering i overkant av 100 millioner Euro. Det første fellesprosjektet vil bestå av forstudier som skal kartlegge utbyggingen av disse vannkraftverkene, heter det i pressmeldingen fra Statkraft.

– Denne avtalen er et stort skritt fremover for Statkrafts virksomhet i regionen. Samarbeidet er helt i tråd med Statkrafts strategi for utvikling av vannkraft i Sørøst-Europa, som bygger på selskapets kjernekompetanse og fokus på miljøvennlig energi, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i Statkraft.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger