Feststemning hos miljøvernerne

Publisert 1. oktober 2013

Miljøvernorganisasjonene er storfornøyd med utsettelsen av LoVeSe-utredningen.,I går kveld ble det kjent at Høyre og FrP går i regjering med Venstre og KrF som støttepartier. En historisk kontrakt mellom de fire partiene sørger for at de to sistnevnte får gjennomslag for et par av de viktigste valgkampsakene sine – blant annet utsettelse av konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja.

LES OGSÅ:

  • Skuffet på Nord Norges vegne
  • Ofret LoVeSe-utredning for regjeringsavtale

Jubel hos miljøfolket

Det er ingen hemmelighet at miljøvernorganisasjonene har vært sterkt imot oljeleting i disse områdene, og nyheten blir naturlig nok tatt godt i mot.

-Dette er en stor dag, og en markant linje vekk fra den skitne oljepolitikken Ola Borten Moe og Jens Stoltenberg har stått for. Vi er veldig, veldig glade i dag. Vi har vunnet kampen om Lofoten med nok en utsettelse. For hver gang vi utsetter dette, jo mindre sjanse er det for at det blir noe av, sier Bellona-leder Frederic Hauge til NTB.

– FrP og Høyre er for å åpne for oljeboring i Lofoten, men nok en gang har miljøpartiene stoppet de fossile. Vi har hele tiden sagt at Lofoten, Vesterålen og Senja får de aldri. I dag fikk vi beviset på at det nytter å sloss. Nok en gang er verdens matfat sikret. Akkurat det føles ubeskrivelig fantastisk ut, sier Silje Lundberg, leder i Natur og Ungdom på organisasjonens hjemmesider.

Naturvernforbundet ikke helt overbevist

Til tross for nei til LoVeSe er ikke Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken helt overbevist om at en blå-blå regjering vil være mer ambisiøs på miljøområdet.

– Det får tiden vise. Erna Solberg må stå for sine valgløfter om å gi Norge en mer ambisiøs klimapolitikk. Det trengs etter klimarapporten som kom sist fredag. Norge har de siste årene økt sine utslipp, mens våre naboland har redusert dem, sier Haltbrekken til NTB.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger