Fikk den første av seks

Publisert 27. september 2013

Skeie og Stray-Spetalens Oslo Børs –noterte Prospector Offshore Drilling S.A. har mottatt sin første nye high-spec jackup rigg fra Dalian-verftet.

Prospector Offshore Drilling, som er selskapet Bjarne Skeie startet etter å ha solgt Skeie Drilling til Rowan, har Skeie og Øystein Stray-Spetalen som sine to største eiere, med henholdsvis 25.08 og 13.92 prosent. Selskapet har gjennom året landet flere kontrakter for riggene sine, og nå har de mottatt sin første rigg.

”Prospector 1” er den første av seks high specification, harsh environment jackup borerigg av Friede and Goldman JU2000E –designet som selskapet har bestilt fra det kinesiske verftet. Den vil bli fulgt av rigg nummer to, «Prospector 2,» i første kvartal neste år.

Den vi nå bli mobilisert for britisk sektor av Nordsjøen, hvor den går på kontrakt med Total E&P UK Limited og Elf Exploration UK Limited.

– Vår strategi er å eie og drive en moderne flåte av high-spec jack-up rigger som er i stand til å arbeide i tøffe miljøer rundt om i verden. Mottaket av ”Prospector 1” markerer en viktig milepæl på veien til å implementere denne strategien, sier Robert W. Rose, selskapets President og Chief Executive Officer i en børsmelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger