Fikk løyve for oljejakt ved Troll

Publisert 16. oktober 2013

Tullow har fått Miljødirektoratets tillatelse til å jakte mer enn 300 millioner fat olje i Troll-området.,Så snart semien ”Transocean Barents” er ferdig med GDF Suez´ nordsjøbrønn 35/9-9 P8 og Det norskes letebrønn 7222/11-2 Langlitinden i Barentshavet, skal riggen til Nordsjøen og Troll -området for å bore det første av Tullows to prospekter i nordenden av Troll-feltet; Mantra .

Mantra-prospektet ligger i PL 551 som inkluderer blokkene 31/3 og 31/2 , og brønnen som skal bores har en strukturell felle i Jura som hovedmål. Potensielle reserver i Mantra er estimert til 172 millioner fat olje.

– Reservoaret ligger i tradisjonell letemodell for Troll (Sognefjord), og har god støtte i seismikk, så dette anser vi som et godt prospekt, sa letedirektør i Tullow, Per-Gustav Granholm da Petro Media News først meldte om den kommende brønnen. Han kunne videre fortelle at Mantra ikke var den eneste muligheten i området; flere hadde dukket opp etterhvert som borebeslutningen ble modnet fram.



- Gjennom modningen har vi funnet andre, grunne muligheter i samme stammen; steder hvor lekkasjer ut fra Troll-reservoaret kan ha endt, sier han. De nevnte tilleggsmulighetene ligger blant annet i Brent, Krossfjord, Fensfjord, Draupne og Paleocene.

Gotama
Det andre prospektet Tullow skal bore, er Gotama . Dette ligger i PL 550 , som inkluderer blokkene 31/1 og 31/2, og er estimert å inneholde opptil 141,5 millioner fat olje i Jura og Intra Draupne. Brønnen skal bores av riggen «Borgland Dolphin,» og også her har man tilleggsmuligheter; i Sognefjord, Brant Gp og Fensfjord Fm.

Spring er operatør i begge lisensene med 80 prosent eierandel, og Det norske som 20 prosents partner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger