Publisert 4. februar 2000

Premier Oil fikk i fjor avslag på søknad om å letebore på norsk sokkel. Petroleumstilsynet sa nei på grunn av for dårlig styring og planlegging. I dag får selskapet tilbud om nye lisenser.

Regjeringen har vedtatt å tilby 50 lisenser i forbindelse med tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO 2010) på norsk sokkel. 39 selskaper får andeler, hvorav 22 av disse også får tilbud om operatørskap.

Britiske Premier Oil får tilbud som både operatør og rettighetshaver, ifølge en pressemelding fra Olje- og energidepartementet (OED).

«Maersk Guardian» skulle bore den avslåtte letebrønnen for Premier Oil.

Som operatør tilbys Premier Oil operatørskap i lisens 567, som ligger i den sørlige delen av Nordsjøen, hvor eierandelen blir 60 prosent. Det norske får som partner resterende andel på 40 prosent.

Partner i Nordsjøen
I lisensen skal 3D-seismikk studeres på nytt, og Premier Oil får en frist på to år til å avgjøre boring eller tilbakelevering.

Samtidig får Premier Oil tilbud om 20 prosent eierandeler i lisens 378 B, som ligger i den nordlige delen av Nordsjøen, hvor Wintershall får operatørtilbudet.

Premier Oil får altså lisenstilbud i den nye TFO-runden, selv om selskapet ble avslått leteboring på prospektet Gardrofa i lisens 406 i september i fjor.

Les også: Får ikke lov å letebore

Én av to i historien
– Mangelfull styring i planleggingsfasen og mangelfull kapasitet og kompetanse i organisasjonen, konkluderte Petroleumstilsynet (Ptil), som ikke hadde gitt avslag på leteboring siden 2007.

Avslaget skriver seg inn i historien over to tilfeller som får nei fra Ptil på norsk sokkel. DNO var den første som fikk avslag til å bore en letebrønn i januar 2007.

Det var den oppjekkbare riggen «Maersk Guardian» som skulle bore letebrønnen 9/1-1 for Premier. Søknad om samtykke ble levert 7. mai i fjor og avslaget fra Ptil kom to måneder etter.

Selskapet satser på å starte leteboring i tredje kvartal 2011 om alle nødvendige godkjennelser kommer på plass.

Premier Oil ble prekvalifisert som operatør på norsk sokkel i januar 2007.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger