Publisert 7. februar 2008

Statoil tidligere landsjef i Tyskland, Iran og Aserbajdsjan, Harald Finnvik, sier farvel til StatoilHydro. Finnvik, som de siste tre årene har arbeidet med oljeselskapets satsing i Russland, er nå ansatt som internasjonal rådgiver i Stavanger-regionen Næringsutvikling AS.

petro.no

Dermed forlater nok en erfaren Statoil-veteran StatoilHydro-skuta.

Harald Finnvik har arbeidet 27 år i Statoil, og hatt en rekke lederstillinger i Stavanger, Harstad og Bergen. Siden 1991 har han ledet prosjekt- og landkontor i Tyskland, Iran og Aserbajdsjan. I sistnevnte land var han også norsk generalkonsul i perioden 1995 til 2001.

De siste tre årene har Finnvik arbeidet med Statoil/StatoilHydros satsning i Russland, som seniorrådgiver innenfor Internasjonal undersøkelse og produksjon.

Finnvik kommenterer jobbskiftet slik:

– En fellesnevner for de internasjonale jobbene jeg har hatt har vært kontakt- og relasjonsbygging i forhold til vertlandenes myndigheter og industri. De ulike jobbene har også medført nær kontakt med norske myndigheter, og jeg har fulgt internasjonaliseringen av norsk leverandørindustri på nært hold. Det er derfor både spennende og utfordrende å få anledning til å bistå regionens næringsliv i den internasjonale satsningen, uttaler han i melding fra Stavanger-regionen Næringsutvikling.

– Vi er glade for å få en så erfaren medarbeider som Finnvik med på laget. Han vil bidra til å styrke Stavanger-regionens internasjonale satsing, og vil bidra til at regionen knytter til seg enda flere internasjonale kontakter. Hans kunnskap om energisektoren vil også styrke organisasjonen vår, sier administrerende direktør Elin Schanche i Stavanger-regionen Næringsutvikling.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger