Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har opsjoner på ytterligere fire av Statoils utbyggingsprosjekter.

Samtidig som Aker Subsea denne uken ble tildelt en intensjonsavtale for EPC-kontrakten for utbyggingen av Statoils fast-track utbygginger av feltene Fossekall og Dompap, er det også avtalt opsjoner for de fire andre utbyggingsprosjekter for Statoils.

– I tillegg til Fossekall og Dompap har vi også opsjoner på fire andre utbygginger for Statoil, bekrefter Severin Roald, kommunikasjonssjef i Aker Solutions overfor PetroMedia.

Han ønsker ikke å si noe om hvilke fire felt opsjonene gjelder, men ettersom Statoil tirsdag gikk ut med en oppdatert liste over ni fast-track prosjekter, hvorav FMC allerede har vunnet fire (Visund sør, Katla, Vigdis nordøst og Gygrid), er det ikke helt urimelig å anta at man blant de fire siste på listen finner noen av dem Aker har opsjoner på: Vilje sør, Visund nord, Gamma/Harepus og Snorre B template.

– Vi vet ikke når Statoil vil utøve disse opsjonene, sier Roald.
– Så vi kan ikke gå ut med navnene på feltene det gjelder før opsjonene blir utøvd.

Statoil har så langt ikke gitt noen tilbakemelding på hvilke felt opsjonene gjelder.

Bruker faste underleverandører på Fossekall-Dompap
Avtalen for Fossekall og Dompap -utbyggingene har som kjent en estimert verdi på en milliard kroner og inkluderer tre havbunnstrukturer som bunnramme og manifold, med til sammen 11 ventiltrær, kontrollsystemer og tie-in systemer.

– Mye av aktiviteten denne avtalen medfører skal utføres innen selskapets egne avdelinger, forteller Roald. Rent konkret har Aker Solutions allerede sagt at prosjektledelse, engineering og anskaffelser skal håndteres fra Aker Solutions hovedkvarter i Oslo. De har også bekreftet at fabrikasjon av ventiltrærne skal finne sted på selskapets fasiliteter på Tranby, mens brønnrammer og manifolder skal bygges hos Aker Solutions i Egersund. Kontrollsystemene, derimot, skal leveres fra Storbritannia, nærmere bestemt fra Akers filial i Aberdeen.

– For øvrig kommer vi til å bruke våre faste underleverandører, sier Roald til PetroMedia.
– Vi har et stort utvalg, så det er ikke naturlig for oss å si noen konkret om hvem vi kommer til å bruke ennå, legger han til.

De siste leveransene skal være gjort i andre kvartal 2013, melder Aker.

Dette er Fossekall – Dompap:
Fossekall og Dompap ligger nord for Statoils Norne-felt, omkring 200 kilometer vest for Sandnessjøen, på rundt 380 meters havdyp i blokkene 6608/10 og 6608/11. Feltene estimeres å inneholde 63 millioner fat olje.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger