Publisert 4. februar 2000

GC Rieber Shipping har bestilt fire nye offshore spesialfartøy. Samtidig har rederiet bestemt seg for å etablere en egen driftsorganisasjon i Singapore.

– Nybyggene, hvorav de første skal leveres i første halvår av 2009, vil bli vurdert for ulik spesialutrustning for offshorefunksjoner, deriblant undervannsoperasjoner. Skipene får

henholdsvis 75/80 meter lengde og 17 meter bredde, med dieselelektrisk fremdrift og forpleinings- og lugarkapasitet for 40/70 personer, skrives det i en børsmelding.

Nybyggene skal være leveringsklare i 2009 og 2010, og totalinvesteringen lyder på rundt 1,2 milliarder kroner. Et fellesforetak registrert i Singapore, hvor GC Rieber Shipping eier 51 prosent, vil stå som eier.

Selskapet har planer om å leie ut to av fartøyene til datterselskapet Technocean, hvor rederiet eier 52 prosent. Disse fartøyene skal utstyres med hangar for fjernstyrte undervannsfartøy og offshorekraner.

– De to andre skipene er uten beskjeftigelse og blir vurdert for ulik spesialutrustning for offshorefunksjoner, skriver rederiet i meldingen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger