Fire nye sertifisert for oljeoppdrag

Publisert 16. mai 2014

I fem år har Det norske oljeselskap ASA bidratt til å kvalifisere nordnorsk leverandørindustri til oljenæringen. Nå er fire nye bedrifter ISO-sertifisert av DNV GL.,Mercur Solutions AS, SMV Hydraulic AS, Harstad Mekaniske AS og Harstad Elektro AS er alle sertifisert for ISO 9001. En ISO-standard innen kvalitetsstyring og et spesielt godt verktøy for å kvalitetssikre produksjon og å unngå feil.

– Først og fremst vil jeg gratulere de fire bedriftene med ISO-sertifiseringen. Dette er viktig for Nord-Norge, nordnorsk leverandørindustri og for oljenæringen. Uten et godt samarbeid med leverandørindustrien om kompetanseøkning vil ikke vi som bransje kunne utnytte potensialet som ligger i nord, sier Terje Solheim, leder for Det norskes kontor i Harstad.

Torsdag 15. mai fikk fire nye bedrifter overlevert sitt sertifikat fra DNV GL. Sertifikatene ble overlevert i en markering hos Det norske i Harstad.

I samarbeid med Arcos AS har Det norske siden 2009 samarbeidet for å kvalifisere nye leverandører til olje- og gassnæringen i Nord-Norge. Siden oppstarten har 20 bedrifter blitt kvalifisert som leverandører med Achilles, ISO 9001 og ISO 1401.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger