Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet har kunngjort samtykke til leteboring med West Epsilon på Ragnarock III-prospektet, leteboring med «Scarabeo 5» på Titanprospektet og bruk av gassinnretninger på Ekofisk.,

ITALIENER I NORDSJøEN: Saipem-riggen
«Scarabeo 5» skal undersøke Titanprospektet.
(Foto: SAIPEM)

De to Ekofisk-samtykkene er for bruk av kompressorinnretningen B-11 og gassrørledningen fra Ekofisk til Emden, Norpipe, fram til utgangen av 2028. Norpipe hadde opprinnelige en beregnet levetid til 20 år, men etter utførte analyser har det blitt slått fast at rørledningen kan opereres sikkert fram til 2028.

De to leteprosjektene som har fått klarsignal fra Petroleumstilsynet er begge i regi av StatoilHydro. Seadrills jackup «West Epsilon» skal til lisens 265 for å bore brønnen 16/2-5 på Ragnarock III-prospektet. Vanndypet på stedet er 110 meter, og borestart er planlagt til januar. Leteprosjektet skal ta mellom 66 og 100 dager. Riggen var i forrige uke på vei til Ragnarock III, og vil trolig spudde i denne uken.

Den halvt nedsenkbare Saipem-riggen «Scarabeo 5» skal til utvinningstillatelse 120 for å bore brønnene 34/8-13S og 34/8-13A og undersøke Titanprospektet. Vanndybden på borestedet er 381 meter. Boreoperasjonen skal starte i løpet av januar, og er beregnet å ta 130 dager.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger