Publisert 4. februar 2000

(ONS2010) De fire selskapene Aarbakke Group, Technor, Valco og Vector slår seg sammen, og skal børsnoteres. Slik skapes en ny, norsk maskineringskjempe som vil hevde seg internasjonalt.

SLåR SEG SAMMEN: Arne Aune, t.v., skal lede det
nye selskapet. T.v.: Njål Arne Vathne,
administrerende direktør i Technor.
(Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE)

De fire selskapene har alle blitt eid i større eller mindre grad av Jon Gjedebo-selskapet HitecVision, og eierne skaper nå ATG, som skal være en paraply for alle de fire selskapene. Arne Aune er utpekt til å å lede samarbeidet.

– Dette samarbeidet kommer ut av en prosess der vi har sett på hvordan vi kan organisere oss mest effektivt. Vi ser at det vil være hensiktsmessig for selskapene å samarbeide innenfor markedsføring, innkjøpt og å kombinere teknologi, sier Aune til Oilinfo.

Internasjonalt
De fire selskapene har fokusert på blant annet maskinering, og flere av selskapene har hatt tilstedeværelse internasjonalt. Samarbeidet skal være en plattform for alle selskapene å satse internasjonalt.

– Samarbeidet gjør at vi kan etablere felles baser ute i verden, slik som for eksempel Houston, Kuala Lumpur og Brasil, men hver for seg vil selskapene være for små til å gjøre dette, sier Aune.

Han nevner også spesielt innkjøp fra lavkostland som et område selskapene vil samarbeide, og der de forskjellige enhetene har opparbeidet seg individuell ekspertise i ulike deler av verden.

Selskapene vil jobbe fram mot børsnotering, noe som kan finne sted i 2012. Men før det er det en jobb som skal gjøres i å optimalisere selskapsdriften.

– Vi må jobbe internt med forbedringer, blant annet på å få til et større salg av produkter. Det er også viktig at vi lykkes bedre i det norske markedet enn det vi har gjort. I tillegg er det viktig at vi har et riktig marked i forhold til børsen. Vi tror vi vil se et sterkt marked i 2011 og 2012, og en børsnotering kan skje i 2012, sier Aune til Oilinfo.

Ikke oppsigelser
Fusjonen vil føre til at det Aune omtaler som «underkonsernene», slik som for eksempel Aarbakke Group, vil avskaffes, slik at underselskapene vil ligge rett under ATG. Men han tror ikke dette vil føre til oppsigelser.

– Vi gjør dette for å bedre driften og ansette flere folk, ikke gi slipp på folk, kommenterer Aune.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger