Publisert 11. juni 2007

Fiskere i Vesterålen vil sette ut garn for å hindre oljeleting i sommer. Det skal være oljenæringens håndtering av seismikksaken som er bakgrunn for aksjonen.

– Vi kommer til å gå ut for å fysisk stoppe dem, vi kommer til å sette bruk overalt i havet, slik vi har hevd på. Oljenæringa har selv valgt å overse våre argumenter, og nå må de bare ta konsekvensene, sier en kampvillig Tom Tobiassen, Bø-fisker og leder i Nordland fylkes fiskarlag til Fiskeribladet.

Fiskere og oljefolk var i følge bladet på talefot så seint som i februar. På et møte i Tromsø i 19. februar lovet nemlig oljeselskapene å lytte til og ta hensyn til fiskerne. Det har de i følge Tobiassen ikke gjort.

Nå har vinden snudd. På et nytt møte i slutten av forrige måned – viste det seg i følge Tobiassen at oljenæringa overhodet ikke hadde gjort noe med de mange signalene som ble gitt i Tromsø, og at de heller ikke hadde planer om det.

Dermed er klimaet blitt drastisk forverret de siste månedene.
-Oljeselskapene har bare holdt oss med prat. Vi kommer garantert til å få mindre fisk, både mens undersøkelsene pågår og i lang tid etterpå. Tapet mener oljenæringa tydeligvis at vi skal dekke selv, sier Tobiassen til Fiskeribladet. Han er i ferd med å mobilisere fiskere i hjemkommunen som er rede til å gå på havet for å aksjonere.

Tobiassen hevder overfor Fiskeribladet at det er ingen dialog, bare enveiskommunikasjon på Oljedirektoratets premisser. Han understreker at det ikke er oljeutvinninga i seg selv de er imot, men oljenæringens håndtering av seismikksaka.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger