Fjernet fra Statoil-oppdrag etter hets

Publisert 27. mai 2013

En mann har blitt fjernet fra et Statoil-oppdrag etter å ha hetset Senterungdomsleder Sandra Borch på nettet.,På et besøk ved Drammen videregående skole torsdag, fortalte Borch om hvordan hun opplever det å være profilert ungdomspolitiker og kortvokst, skriver VG .

I foredraget fortalte Borch om hvordan en mann kom med svært grove karakteristikker av henne i et kommentarfelt på et blogginnlegg om felling av ulv i Østmarka, skriver Drammens Tidende .

Mannen som angivelig kom med netthetsen mot Borch hadde tilknytning til Statoil gjennom en underleverandør.

– Oljeselskapet fikk informasjonen om mannens nettaktiviteter fra TV2, i forbindelse med et program under produksjon, skriver VG i artikkelen sin.

– Vi ble varslet om at det var en som ble identifisert gjennom en IP-adresse (dataspor, jour.anm) i Statoil. De formidlet disse detaljene til oss. Da vi undersøkte dette nærmere, viste det seg at det var en ansatt hos en underleverandør som hadde stått for dette. Han satt på en Statoil-PC da han skrev disse kommentarene, opplyser Jannik Lindbæk jr., informasjonsdirektør i Statoil, til VG.

Da mannen ble konfrontert med kommentarene om ungdomspolitikeren, skal han ha innrømmet dette, skriver VG videre.

– Dette er åpenbart i strid med våre retningslinjer. Vi har også klare forventninger til våre underleverandører. Denne typen atferd er helt uakseptabel og i strid med våre verdier. Leverandøren tok vedkommende av oppdraget i Statoil, sier Lindbæk jr.

Senterungdommens leder sier at hun synes selskapet har orientert om den innleide konsulentens trakassering på en bra måte.

– Jeg fikk en beklagelse med en gang og de var oppriktig lei seg. De har også ringt meg flere ganger i ettertid. Det beviser at kommentarer kan spores opp. Det håper jeg folk som kommenterer på nett tar inn over seg, sier hun.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger