Publisert 10. januar 2006

Vetco Aibel har heist kompaniflagget til topps over Hammerfest Næringshage. Selskapet som har fått hovedansvar for vedlikehold og modifikasjon på Melkøya bygger nå opp en organisasjon på mellom 40 og 50 medarbeidere i Hammerfest.

Sigbjørn Ellingsen, som er prosjektdirektør for selskapets vedlikeholds- og modifikasjonskontrakter med Statoil, regner med at selskapets grunnorganisasjon i Hammerfest vil telle mellom 40 og 50 medarbeidere. Rekrutteringen er allerede startet og behovet for ingeniører og operatører er stort skriver Finnmark Dagblad.

Selskapet regner imidlertid med å måtte hente erfarent personell fra andre deler av organisasjonen i en startfase. En innkjøringsperiode på 2-3 år vil ikke være uvanlig i en slik sammenheng.

Vetco Aibel er et multinasjonalt selskap med avdelinger i 17 forskjellige land. De har oppdrag av tilsvarende karakter som i Hammerfest i mange land, og også ved flere olje- og gassterminaler i Norge. Oppdraget for Hammerfest LNG på Melkøya er det fjerde i Norge, og det tredje for Statoil som operatør. Fra før er de på Sture (Hydro) og for Statoil på Kolsnes og Kårstø.

En av grunnene til at Vetco Aibel ble valgt av Statoil kan være at selskapet allerede har erfaring med LNG-anlegg. Slik erfaring er ikke tilgjengelig i Norge, men Vetco har en tilsvarende kontrakt i Egypt skriver Finnmark Dagblad.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger