Fleksible arbeidsordninger kun for toppledere?

Publisert 19. mai 2014

Mens kun 28 prosent av landets medarbeidere har en jobb hvor det er tilrettelagt for arbeid hjemmefra, er tilsvarende andel for toppledere hele 61 prosent.,Fleksible arbeidsordninger er åpenbart først og fremst et gode for landets toppledere. Kun 4 av 10 norske arbeidstakere har ordninger hvor de kan jobbe andre steder enn fra arbeidsplassen.Høyest fleksibilitet finner man innenfor IT- og finansbransjen.

Det viser resultatene fra en fersk landsrepresentativ undersøkelse blant norske arbeidstakere gjennomført av InFact for bemanningsselskapet Centric (tidligere Xtra personell).

– Jobber mer
– I et moderne arbeidsliv er det overraskende at andelen arbeidstakere som har tilgang til fleksible arbeidsordninger er så lav, selv om vi vet at hjemmearbeid kan være utfordrende i enkelte bransjer, som for eksempel i helsevesenet, sier CEO Hanne Zimmermann i bemanningsselskapet Centric.

– Det bør likevel være en tankevekker at hjemmekontorordninger er så skjevt fordelt fordelt mellom toppledere og vanlige lønnsmottakere. Det bør derfor være et mål å tilby flere arbeidstakere slike ordninger. Tidligere undersøkelser har vist at sysselsatte som har muligheten til å jobbe hjemmefra blir mer motiverte og jobber mer, sier Zimmermann.

Bransjeforskjellene er også betydelige. Hele 75 prosent i IT- og teknologisektorene svarer at de har tilrettelagt for å jobbe hjemmefra. I finans- og akademiske yrker får 61 prosent tilgang til slike ordninger.

– IT- og finanssektorene har over lengre tid gått i bresjen for å tilrettelegge for økt fleksibilitet i arbeidslivet. Slik får medarbeidere innflytelse over egen arbeidstid, det blir enklere å kombinere arbeid og hjemlige sysler, og resultatet blir mer motiverte medarbeidere, sier Zimmermann.

Minst fleksibelt i Nord-Norge
Undersøkelsen viser at arbeidstakere bosatt i Nord-Norge har de minst fleksible arbeidstidsordningene. Her er det kun 20 prosent som får tilrettelagte ordninger for å jobbe andre steder enn fra arbeidsplassen. Best ut kommer Trøndelagsfylkene hvor 43,8 prosent får tilgang til slike ordninger.

Privat sektor ligger fortsatt et hestehode foran offentlig sektor på dette området. Kun 29 prosent svarer at de får tilrettelagte ordninger for å jobbe hjemmefra i offentlig sektor, mot hele 45 prosent i privat sektor.

Den landsrepresentative undersøkelsen ble gjennomført 13.-14. februar og 1.006 yrkesaktive personer ble spurt over telefon.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger