Flere avvik for «Island Innovator»

Publisert 16. mai 2013
Petroleumstilsynet (Ptil) gjennomførte i midten av mars tilsyn innen logistikk på «Island Innovator», hvor det ble funnet flere avvik.

,

Odfjell Drilling skal operere riggen på norsk sokkel, og tilsynet ble gjennomført i perioden 12. til 14. mars 2013, som et ledd i behandlingen av søknad om samsvarsuttalelse (SUT) for innretningen. Det skriver Ptil på sine hjemmesider.

Målet med tilsynset var å verifisere organisasjon og styringssystem på innretningen relatert til fagområdet logistikk, opp mot gjeldende krav i regelverket.

Det ble funnet fem avvik, og det første var knyttet til offshorekraner. Ifølge tilsynsrapporten var offshorekranene ikke dokumentert å være i henhold til regelverkets krav. Det var manglende samsvarsmåling og knekkbom-kran hadde defekt løftewire.

Det andre avviket var laste- og lagerområde for helifuel, som ikke hadde utformet og tilrettelagt for sikker materialhåndtering. Lastedekket har installert ramme for lagring av to helifueltanker. Rammen og lasteområdet fremsto ifølge rapporten som mangelfull i forhold til innløfting av tankene.

Det tredje avviket var ifølge rapporten personelloverføringskurv som manglet CE-merking. Ved gjennomgang av sertifikatet ble dette bekreftet, og var ikke i henhold til kravene i maskinforskriften og dagens offshorestandard.

Neste avvik var knyttet til manglende kompetanse på kontroll og vedlikehold av stålwire. Ifølge rapporten ble det under tilsynet påvist generelt manglende vedlikehold og smøring av stålwire både på kraner og vinsjer. Brukermanual fra produsent/leverandør for håndtering, vedlikehold og kontroll kunne heller ikke fremlegges.

Det siste avviket var knyttet til manglende bruksanvisninger på kranforløpere. Ifølge Ptils rapport kunne det under tilsynet ikke fremlegges bruksanvisninger for bruk, vedlikehold og kontroll av kranforløper fra produsent.

I tillegg ble det funnet et forbedringspunkt knyttet til materialhåndteringsplan. Det manglet blant annet materialhåndteringsplan for boligkvarter og catering.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger