Flere avvik for Maersk

Publisert 5. mai 2014

Petroleumsitlsynet gjennomførte i mars tilsyn med Maersk Drilling og «Maersk Guardian» innen beredskap og vedlikeholdsstyring. Det ble funnet fem avvik.,Tilsynet ble gjennomført 5. til 14. mars. Målet med tilsynet var å følge opp at Maersk Drilling, på alle nivå i organisasjonen, jobber systematisk med forebygging av storulykker i henhold til regelverket.

Det ble funnet avvik knyttet til barrierer og ytelseskrav, barrierer for beredskap, brannstasjoner, trening og øvelser og lugardører.

Ifølge tilsynsrapporten er det ikke etablert tilstrekkelige krav i selskapet som på en helhetlig måte ivaretar regelverkets krav til oppfølging av barrierers ytelse. Det manglet blant annet synlig sammenheng mellom ytelseskrav til barrierer og arbeidsbeskrivelse for verifikasjoner/tester av barrierers ytelse.
Beredskapsanalyse og tilhørende ytelseskrav innenfor beredskap er ikke godt nok kjent i beredskapsorganisasjonen eller i ledelsen, og følges ikke opp i trening og øvelses sammenheng. Ifølge rapporten avdekket intervju under oppstartsmøte på land og om bord at erfaringer, kunnskap og ytelseskrav etablert i Quantitative Risk Analysis (QRA) og Emergency Preparedness Analysis (EPA) ikke var kjent blant ledende personell om bord og i beredskapsorganisasjonen forøvrig.

I tillegg var brannstasjoner mangelfulle, og brannmannsutstyr var ikke klart for øyeblikkelig bruk.

– Ingen av brannstasjonene hadde egnede rom for omkledning og tilpasning av utstyr for øyeblikkelig bruk. Hoved-brannstasjon, og øvrige brannstasjoner – inklusive brannstasjon nær helikopterdekk, besto av brann-skap. Brannstasjonene var dermed ikke nødvendig tilrettelagt for effektiv omkledning med rom som skjermer for vær. Brannmannsutstyr og røykdykkerutstyr i brannstasjoner var ikke individuelt tilpasset og heller ikke klart for øyeblikkelig bruk. Utstyr i brannstasjonene var plassert på en uoversiktlig måte. Ingen brannstasjoner hadde foreskrevet merking og nummer på utsiden av skapdørene, heter det i rapporten.

Det var også mangler i plan for og oppfølging av trening og øvelser. Planer og dokumentasjon for individuell beredskapstrening kunne ikke fremlegges utenom for Førstehjelpslaget. I løpet av Ptils tilsyns ble det ikke dokumentert at brannlaget har systematisk oppsatt trening for hvert mannskap, og det var ikke loggføring av gjennomførte treninger for laget.

Ifølge rapporten bekreftet samtaler med mannskap og ledelse at det ikke øves/trenes regulært med mønstring i livbåt, og mange føler seg utrygge ved mønstring i livbåtene.

Det siste avviket var ifølge tilsynsrapporten at lugardører er låsbare, men ikke utstyrt med sparkepanel.

Videre ble det identifisert forbedringspunkt knyttet til rømningsveier vedlikeholdsstyring og overflatevedlikehold.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger