Publisert 4. februar 2000

Det har lenge vært snakk om å få installert en ny topdrive på IRIS’ testrigg Ullrigg på Ullandhaug i Stavanger, men nå viser det seg at nye forsinkelser er i vente for prosjektet.,

PIMP MY RIGG: Ullrigg får kraftigere topdrive.
(Foto: OILINFO)

I utgangspunktet skulle topdriven være på plass i mai i år, men den har blitt forsinket flere ganger. Nå håper og tror Ullrigg-direktør Oddvar Skjæveland at den nye topdriven skal være på plass i slutten av januar.

Prototype
– Denne topdriven er en prototype, og vi har visst hele tiden at tidsskjemaet kunne glippe. Det har vært ulike ting som har vært problemer, blant annet røk motorlageret, men NOV, som leverer topdriven, har en dialog med sine leverandører om dette, sier Skjæveland til Oilinfo.

En Factory Acceptance Test, som er den siste testen som gjøres i forbindelse med overleveringen av et produkt, vil skje i nær fremtid, noe Skjæveland tar som et tegn på at prosjektet øyeblikk er i havn

– Det er klart at dette ikke er optimalt for de som har bestilt tester med ønske om bruk av topdrive, men alle parter har klart å tilpasse seg, og det er bare ett prosjekt som har blitt delvis rammet av forsinkelsen. Vi har heller ikke lovt noe om når topdriven skulle være på plass, forteller Skjæveland.

Sprengt skjema
At tidsskjema ryker og ting blir levert for seint, er ikke noe nytt i bransjen.

– Det er viden kjent at leverandørindustrien sliter med å levere på tiden. Bedriftene har enormt mye å gjøre og mye å levere, og det har blitt en dominoeffekt som rammer oss også. Vi har hatt en god dialog med National Oilwell Varco og fulgt godt med på utviklingen i saken, forteller Skjæveland.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger