Publisert 4. februar 2000

(OTC, Houston) Ferguson Modular har skilt ut lekteraktiviteten sin i en egen underdivisjon av selskapet, og nå ser selskapet mot både flere enheter og fornybar energi-markedet.

SNART KLAR: Ferguson ASVs første lekter er klar i juli (Foto: FERGUSON)

Fergusons nye Accommodation Support Vessel-divisjon (ASV) er nå i ferd med å ferdigstille sin første boligmodul-baserte lekter i Glasgow, hvor den er i ferd med å få installert de siste komponentene. Lekteren bygges uten konktrakt, men det hindrer ikke Ferguson ASVs nyutnevnte divisjonssjef Graham Cowperthwaite fra å se fremover og planlegge ekspansjoner:

VIL VOKSE: Fersk sjef for Fergusons nye
Accommodation Support Vessel-divisjon,
Graham Cowperthwaite, vil bygge mer og
satse mot fornybar energi-markedet
(Foto; MAGNUS BIRKENES)

– Lekteren skal være ferdig utrustet innen utgangen av juli, og vi er godt i rute. Ettersom den ikke er kontrahert enda, holder vi utrustningsmulighetene for dekket åpne, men basismodulene er i ferd med å bli satt på plass, forteller Cowperthwaite til Oilinfo fra den skotske paviljongen på oljemessen i Houston.

Flere i emning
Cowperthwaite er optimistisk for en snarlig kontrakt, og bekrefter at selskapet har vært i konkrete samtaler med flere boreoperatører med planer for roligere farvann.

– Helst sikter vi oss inn mot områder som Vest-Afrika og Midtøsten; områder med høy lete- og produksjonsaktivitet. Når det er sagt, har vi også vært i dialog med blant andre Odfjell, som ser seg om etter støttespillere i det brasilianske markedet, forteller Cowperthwaite.

Har dere planer om flere enheter i nær fremtid, til tross for manglende kontrakt på denne?

– Det har vi helt klart. Det er derimot ikke bestemt hvorvidt nye enheter skal baseres på nybygg eller ombygging av eksisterende lektere, slik denne første er. Det er avhengig av markedssituasjonen når avgjørelsen tas, sier AVS-sjefen, og legger til:

– Denne lekteren er 130×30 meter. Dersom vi skaffer til veie en større versjon, på 140×40 meter, for eksempel, er vi veldig aktuelle for det voksende installasjonsmarkedet for fornybar energi; vindmøller og tilsvarende. Da kan selv områder som Doggerbank være aktuelle, til tross for tidvis meget sterk vind og lange bølgeperioder, sier Cowperthwaite til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger