Flest har bakgrunn fra elektro- og maskinfag

Publisert 5. februar 2013

En ny Iris-rapport viser at de fleste studieretninger innenfor teknologifagene er representert i industrien. De fleste er ikke geologer eller petroleumsingeniører, men har bakgrunn fra elektro- eller maskinfag.,- Tilgang på kvalifisert arbeidskraft er et dagsaktuelt tema, og beregning av forventet arbeidskraftsbehov er en krevende øvelse, skriver Norsk olje og gass på sine hjemmesider.

– Iris-rapporten har ingen tall på behov. Den viser imidlertid hvor mange studenter som er i systemet i dag, og hvor mange som ble uteksaminert innenfor petroleumsrelaterte fag i 2012. Da vet vi i hvert fall noe om hva vi har, og hva vi potensielt kan få, sier direktør for arbeidsliv Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Fra hele landet
Rapporten viser at det ble uteksaminert 2.272 studenter innenfor petroleumsrelaterte fag ved norske universiteter og høyskoler i 2011. De fleste kandidatene kom fra NTNU, etterfulgt av Universitetet i Oslo og Universitetet i Stavanger.

– I 2012 er det registrert 32.307 studenter innenfor petroleumsrettede fagområder på bachelor- og masternivå. Studentene finnes i de fleste av landets fylker, endog fylker som vi kanskje ikke forbinder med petroleumsvirksomhet, sier Hodneland.
Frafallet fra ingeniørstudiene er høyt. Tradisjonelt har Norsk olje og gass god dialog med studenter og studiemiljøer på de store studiestedene. Rapporten fra Iris synliggjør også de små.

– Det er viktig å se på de mange høyskolene vi har rundt om i landet som utdanner folk til næringen, som sjelden får bedriftsbesøk og som har mindre kunnskap om næringen. Økt kunnskap om næringen og nærmere kontakt med bedriftene kan bidra til at flere studenter med motivasjon og interesse for ingeniørstudier, også motiveres til å fullføre, avslutter Hodneland.

Rapporten er bestilt av Tekna Olje og gass.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger