Publisert 11. april 2008

Teknologistudenter i Stavanger får flere jobbtilbud enn studentene i andre byer. En årsak er at oljeindustrien er svært aktiv når det gjelder å rekruttere nye folk rett fra universitetet.,NTB

19,7 prosent av teknologistudentene ved Universitetet i Stavanger (UiS) får tre eller flere jobbtilbud, og det er det ingen utdanningsinstitusjoner i Norge som kan slå. Det viser en undersøkelse Teknisk Ukeblad har utført blant 5.200 studentmedlemmer i NITO, Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer, og i Tekna, landets største nettverk av teknisk naturvitenskapelige akademikere.

Drøyt ni prosent av Teknas studentmedlemmer ved UiS melder om seks eller flere jobbtilbud i løpet av studietida. Andelen er lavere for NITO-studentene, men sett under ett får studentene i Stavanger flere jobbtilbud enn studentene i andre byer og ved andre læresteder.

Ved teknisk-naturvitenskapelig fakultet mener de hovedforklaringen ligger i UiS’ samarbeid med industrien i regionen. Mange av studentene tar bachelor- eller masteroppgaven ute i bedriftene i Rogaland.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger