Floatel Superior fikk slagside

Publisert 7. november 2012

«Floatel Superior,» med 374 mennesker ombord, evakueres. Fem helikoptre er i området, og det meldes om dårlig vær.

Boligplattformen «Floatel Superior» som ligger på Njord -feltet i Norskehavet fikk i dag slagside, og personell skal evakueres, skriver VG Nett .

Dette bekrefter pressetalsmann Ola Anders Skauby til Petro Media News.

– Klokka 0340 fikk vi beskjed om at en ballasttank hadde fått skade. Dette førte til vanninntrenging i ballasttanken, som igjen medførte at plattformen fikk krenging, sier Skauby, som ikke kan bekrefte hvor mye krengningen var på ennå.

– Vi satt umiddelbart i gang stabilisering med vann i andre ballasttanker. Etter cirka 1 time var den stabil igjen, sier han videre.

Statoil jobber nå med en plan om å evakuere personell fra «Floatel Superior.»

– Vi jobber nå med plan om å evakuere ikke-kritisk personell. Vi har 374 personer ombord. All logikk tilsier nå at vi skal evakuere det aller meste av personell, bortsett fra de som har beredskapsoppgaver, sier han videre.

Statoil sier de tar situasjonen på stort alvor, og har mobilisert full beredskapsorganisasjon både i Bergen Stavanger og på den nærliggende Njord A -plattformen.

Det meldes for øvrig om dårlig vær i området, og det skal være fem helikoptre i sving, mens man forsøker å finne best mulig løsning for evakuering av personellet.


Dette er Njord:

Njord-feltet er operert av Statoil og ligger i blokkene 6407/7 og 6407/10 , om lag 130 km nordvest for Kristiansund og 30 km vest for Draugen- feltet i Norskehavet. Feltet er bygd ut med en flytende stålplattform, Njord A, med et integrert dekk med bore- og prosesseringsanlegg og boligkvarter. Oljen fra Njord fraktes i rørledning fra plattformen til lagerskipet Njord Bravo , og derfra via lastebøye til tankskip. Gassen eksporteres gjennom en 40 kilometer lang rørledning koblet til rørledningen Åsgard Transport .

Feltet produserer ifølge Statoil omkring 20.000 fat olje per døgn, mens gasseksporten gjennomsnittlig er på seks millioner kubikkmeter per døgn.

«Floatel Superior» er på feltet som støtte i en periode med ekstra høy aktivitet på Njord-feltet

Partnere i feltet er Statoil (operatør med 20 prosent eierandel), GDF Suez (40 prosent), E.ON Ruhrgas (30 prosent), Faroe Petroleum ( 7.50 prosent) og VNG Norge (2.50 prosent).

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger