Publisert 4. februar 2000

Floatel Superior er på vei mot land, og skal være på Vestbase i løpet av lørdagen.

– Status er nå at riggen er på vei mot land. Jeg tror den er estimert ved Vestbase i Kristiansund lørdag, sier Ola Anders Skauby, informasjonssjef for oppstrømsaktivitet på norsk sokkel i Statoil.

Han legger ikke skjul på at det har vært en hektisk uke etter meldingen om «Floatel Superior» sin krenging på onsdag. Boligplattformen fikk slått hull i ballasttanken, noe som førte til evakuering av majoriteten av personellet. Kun sikkerhetspersonell ble igjen ombord.

LES OGSå:

Floatel Superior fikk slagside

– Jeg er glad jeg er hjemme

Eget anker forårsaket skaden

Boligplattformen var ved Njord for en periode i forbindelse med revisjonsstans og oppgradering. Hva som skjer videre med dette nå, er ikke helt klart ennå.

– Hva som skjer med plattformen, må nesten eieren svarer på. Vi holder på å planlegge hvordan vi skal løse situasjonen, men det ligger ingen konklusjoner der ennå. Vi har heller ikke helt klart for oss hvilke konsekvenser denne hendelsen får, men så lenge vi ikke har flotellet, så må det gjøres på en annen måte. Dette er det for tidlig å si noe om nå, sier Skauby.

Før Statoil vil opplyse mer om hva som skjer, venter man på resultat av granskingen. Statoil vil heller ikke forskuttere ansvaret før granskingen er over.

– Det er Statoil som har operatøransvar, men detaljene rundt dette må vi vente med til granskingen er ferdig. Nå skal Statoil, Ptil og politiet granske, så får vi vente på resultatene, sier Skauby.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger